training eu starters

— maandag 31 januari 2011, 08:44

HDC Media start eerste hyperlokale sites

HDC Media (Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant) heeft zaterdag de eerste twee hyperlokale sites gelanceerd: Hoofddorp.Vandaag.nl en Alkmaar.Vandaag.nl. De websites, die onder redactie van de HDC-titels staan, zoomen in op lokaal nieuws. Op de sites staat het laatste nieuws over de plaatsen, maar ook van bijvoorbeeld instellingen, ondernemers en bewoners. Naast de nieuwsoverzichten hebben de sites een interactieve kaartapplicatie, waarop te zien is waar het nieuws heeft plaatsgevonden. Verder verschijnen ook de laatste twitterberichten over de plaatsen in een apart overzicht automatisch op de site.

Hugo Schneider, adjunct hoofdredacteur online media van HDC Media: ,,Het biedt ons de kans om opnieuw met digitale edities de haarvaten van de samenleving te bereiken. De afgelopen jaren is er bij onze kranten veel aan schaalvergroting gedaan. Er is een enorm aanbod van nieuws en in onze kranten is de ruimte schaars: simpelweg omdat het aantal pagina’s beperkt is. We kunnen voor elk dorp en elke stadswijk een eigen digitale kranteneditie maken.’’ HDC Media wil het komende jaar 20 websites lanceren voor de belangrijkste plaatsen in haar verspreidingsgebied. In 2012 volgen nog eens 15 sites.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.