anner smart octo

— donderdag 23 september 2010, 09:35 | 0 reacties, praat mee

‘Harde conclusies over diplomafraude’

Vandaag presenteert de commissie-Leers haar bevindingen van een onderzoek naar onregelmatigheden bij het verstrekken van diploma's. Volgens De Telegraaf komt commissievoorzitter Gerd Leers met harde conclusies en adviezen die de 'diplomatruc' onmogelijk moeten maken. Afgelopen zomer kwam aan het licht dat bij een aantal onderwijsinstellingen soms zonder noemenswaardige tegenprestatie aan ouderejaarsstudenten een diploma wordt verleend. Een hogeschool loopt veel geld mis als er niet (of niet op tijd) wordt afgestudeerd. De zaak kwam aan het rollen na berichten over deze diplomaroute bij de InHolland-studie Media en Entertainment Management. Later bleken ook andere hogescholen afstudeerconstructies te hebben. Het is volgens De Telegraaf nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor studenten die op deze manier een diploma kregen. Het college van bestuur van Inholland zegt dat het niet wist van de constructie "en zou die ook nooit hebben geaccepteerd."

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.