— maandag 15 juni 2009, 09:04

Haaretz: editie zonder journalisten

Vorige week heeft de Israëlische kwaliteitskrant Haaretz een gewaagd experiment uitgevoerd: het nodigde 31 beginnende en gevestigde schrijvers en dichters uit om vrijwel de complete krant te produceren. Het sportkatern bleef ongemoeid en enkele artikelen werden door de reguliere journalisten gemaakt. De komst van dichters en fictieschrijvers naar Haaretz leverde bijzondere interpretaties van het nieuws op, constateert de joodse krant Forward. Beursnieuws bijvoorbeeld: "Alles is goed. Alles is zoals het hoort te zijn. De handel van gisteren liep af. Alles is goed. Economen gingen naar huis, de was droogt op de lijnen, het eten staat op tafel." Daarna volgden cijfers over de Dow Jones en de NASDAQ en een terloopse opmerking over een prijsverhoging in een buurtwinkel. De weersvoorspelling was een gedicht: "Zomer is het potlood / het minst scherpe / in de pennendoos der seizoenen" Haaretz-lezers hebben enthousiast op het experiment gereageerd, aldus hoofdredacteur Dov Alfon.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.