website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

‘Guardian kostenneutraal tegen maart 2019’

Lars Pasveer — Geplaatst in cijfers op donderdag 26 april 2018, 14:00

AFP

AFP

Nieuws Uitgeverij Guardian News and Media (GNM) heeft de afgelopen twee jaar verliezen weten te verkleinen en omzet (bescheiden) weten te vergroten. Volgens Guardian-hoofdredacteur Katharine Viner ligt GNM op koers om tegen maart 2019 break-even te draaien.

GNM had zichzelf ten doel gesteld verliezen te beperken tot maximaal 25 miljoen pond (28,6 miljoen euro) tegen maart 2018. Het verlies kwam uit op 19 miljoen pond - net iets minder dan 22 miljoen euro. De omzet steeg met 1 procent naar 216 miljoen pond (ruim 247 miljoen euro).

In 2015 draaide GNM nog met 57 miljoen pond verlies op jaarbasis (ruim 65 miljoen euro), waarop een driejarenplan werd afgekondigd, met als doel kostenneutraal te zijn tegen maart 2019.

De overstap naar tabloidformaat en een deal om de kranten op persen van Trinity Mirror te laten drukken heeft de afgelopen jaren structureel miljoenen bespaard. De Guardian-vestigingen in de Verenigde Staten en Australië zijn financieel gezond, maar dit derde jaar van het kostenreductieprogramma is nog gevuld met uitdagingen en onzekerheid, aldus GNM.

Wervingacties voor supporters (dat wil zeggen, mensen die geen abonnement hebben maar de krant toch willen steunen) bleken succesvol. In totaal zijn er nu 800.000 betalende lezers, waaronder 200.000 abonnees voor print en digitale edities.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.