— donderdag 8 december 2016, 14:46 | 0 reacties, praat mee

Guardian gaat samenwerken met Vice

De Britse krant The Guardian meldt dat het gaat samenwerken met mediabedrijf Vice. Het is voor het eerst dat Vice News zijn handen ineenslaat met een andere nieuwsorganisatie. Laatste wijziging: 8 december 2016, 14:59

Vice-topman Shane Smith noemt deze partnerschap een testcase voor de manier waarop content op verschillende platformen geëxploiteerd zal worden. Hij is in iedere geval erg te spreken over het samenwerkingsverband. Volgens Katharine Viner, hoofdredacteur van The Guardian, worden met de samenwerking The Guardian en Vice erkent als pioniers in digitaal nieuws.

Enkele journalisten van The Guardian zullen voortaan op het kantoor van Vice in Londen werken en bijdragen leveren voor de Amerikaanse tv-zender HBO. The Guardian krijgt op zijn beurt toegang tot de video productievaardigheden van Vice en de millennial doelgroep. Medewerkers van The Guardian zullen, naast presenteren, bijdragen leveren voor Vice News Tonight, het nieuwe nachtprogramma met HBO dat te zien zal zijn in Amerika en in Groot-Brittannië. Daarnaast zal op HBO content te zien zijn bij het wekelijkse nieuwsmagazine Vice en bij Vice Specials, een documentaire serie.

Bekijk meer van

Vice The Guardian

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.