banner festival 23

— vrijdag 13 april 2012, 13:43

Groninger Persprijs naar Jantina Russchen

Laatste wijziging: 13 april 2012, 15:47

Jantina Russchen heeft voor een kritisch profiel van de Groningse burgemeester Peter Rehwinkel de Groninger Persprijs 2012 gewonnen. Het profiel verscheen in het Dagblad van het Noorden. De krant won ook met de dagelijkse pagina ‘In Beeld’. Over Russchen zegt de jury: “Russchen schotelde ons een mooi artikel voor, gebaseerd op gedegen journalistiek werk, vanuit het bewustzijn dat de journalist in het publieke domein een kritische rol heeft te vervullen - een rol die soms moed vereist.”

Verder won RTV Noord met de wijze waarop het de uitvaart van de vermoorde agent Dick Haveman in beeld bracht. Het Genootschap Groninger Persprijs reikte ook de ‘Rookie Persprijs’ uit voor jong en veebelovend talent. De twintigjarige Alain Dekker ontving de waardering voor zijn blogs en columns in de Universiteitskrant Groningen, waar hij als student biomedische wetenschappen op “persoonlijke en verrassende wijze verslag doet van zijn ervaringen, onzekerheden en wederwaardigheden, zonder dat hij hierin vervalt in ijdeltuiterij of oppervlakkige prietpraat.”

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.