— maandag 10 februari 2014, 10:26

Greenwalds The Intercept van start

Het nieuwe journalistieke intiatief onder leiding van journalist Glenn Greenwald heet The Intercept en is vandaag officieel van start gegaan. Het door uitgeverij First Look Media (FLM) ondersteunde project brengt diverse journalisten bij elkaar en zal in eerste instantie zwaar leunen op de documenten rond de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA, die klokkenluider Edward Snowden vorig jaar lekte. Op de langere termijn zal The Intercept volgens de redactie "doortastende, onafhankelijke en kritische onderzoeksjournalistiek" gaan bedrijven over een brede waaier van onderwerpen: geheimhouding, het misbruik van het rechtssysteem, sociale misstranden en alle vormen van corruptie binnen de politiek en financiële wereld. Greenwald zal daarnaast een column gaan verzorgen op de site. Journalisten van The Intercept worden aangemoedigd om bij het schrijven van artikelen, indien noodzakelijk, niemand te vriend te houden.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.