training eu starters

— woensdag 16 oktober 2013, 09:15

Greenwald verlaat The Guardian

Glenn Greenwald, de journalist die als eerste het afluisterschandaal rond de Amerikaanse inlichtingendienst NSA blootlegde, verlaat de Britse krant The Guardian. Dat meldt BuzzFeed. Greenwald zegt in een eerste verklaring op zijn blog "de journalistieke kans van zijn leven te hebben gekregen, die geen enkele journalist kan afslaan." Hij gaat een nieuwsorganisatie lanceren. Het gaat om een mediakanaal en nieuwssite met sport, entertainment en andere functies. "Ik werk aan het geheel, maar mijn focus heeft de afdeling politieke journalistiek", aldus Greenwald. Het enige wat hij kwijt wilde is dat er veel financiële steun voor is. Zo is onder ander Ebay-oprichter Pierre Omidyar van plan er eigen geld in te steken. De nieuwe organisatie zal gevestigd worden in de Amerikaanse steden New York, Washington en San Francisco. Meer details over het project zullen spoedig bekend worden gemaakt. Laatste wijziging: 16 oktober 2013, 17:49

The Guardian is “teleurgesteld” Greenwald te verliezen, maar een woordvoerster benadrukt dat ze op goede voet uit elkaar gaan. “Glenn Greenwald is een opmerkelijke journalist en het is fantastisch geweest met hem te werken”. “Ons werk over het afgelopen jaar heeft de cruciale rol aangetoond die onderzoeksjournalistiek kan spelen bij het verantwoording laten afleggen van machtshebbers. We zijn natuurlijk teleurgesteld door Glenn’s beslissing om verder te gaan, maar we kunnen de aantrekkingskracht van zijn nieuwe rol wel waarderen. We wensen hem het beste.”

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.