— donderdag 26 september 2013, 14:00

Greenpeace-fotograaf twee maanden in cel

Een Russische fotograaf die voor Greenpeace op het onder de Nederlandse vlag varende schip Arctic Sunrise zat, blijft twee maanden in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank in Moermansk bepaald. Denis Sinjakov voer mee met de Greenpeace-activisten die vorige week door de Russische autoriteiten werden opgepakt. Sinyakov had tegenover de rechters verklaard dat hij als journalist geen invloed uitoefende op de Greenpeace-actie, maar de rechters laten hem toch vastzitten. Als de Rus, Denis Sinyakov, tijdens het onderzoek Rusland kan verlaten, zou dat het onderzoek kunnen schaden, zo zou de rechter hebben geoordeeld. Donderdag worden de dertig opvarenden van het schip, de Arctic Sunrise, voorgeleid. Onder hen zijn twee Nederlanders. Meer bij Novum via Nederlands Dagblad / NOS

Bekijk meer van

Rusland

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.