— dinsdag 2 juli 2019, 09:52 | 0 reacties, praat mee

Gouden Greep 2018 voor Caroline van der Plas

Bart Zuidervaart namens zijn Trouw-collega’, documentairemaakster Maartje Duin via Skype en Caroline van der Plas - © NVLJ

De Gouden Greep 2018, de prijs voor de beste journalistieke productie in de land- en tuinbouw in het jaar 2018, is toegekend aan freelance journalist Caroline van der Plas. Laatste wijziging: 2 juli 2019, 09:56

Zij kreeg de prijs voor haar bijdrage ‘Vegagressie rukt op’, een serie artikelen gepubliceerd in het tijdschrift Pigbusiness, een uitgave van Agrio. Volgens de jury heeft ze ten opzichte van sommige andere inzendingen een klein onderwerp, Vegagressie, gekozen, maar dit onderwerp met een goede blik en een hoog abstractieniveau uitstekend belicht.

De Gouden Greep is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor de land- en tuinbouwjournalistiek (NVLJ).

Naast een Gouden Greep voor Caroline van de Plas, was er een Zilveren Greep voor Joop Bouma en Hans Marijnissen voor hun bijdrage ‘De Staat van de Boer’, een serie artikelen die in 2018 verschenen in het dagblad Trouw. Naast dat de Staat van de Boer de relatie van de agrarische sector met de samenleving belicht, is er ook oog voor de dagelijkse problematiek van de boer zelf. Daarmee geeft Trouw de burger inzicht in de worsteling van de boer. “Een mooie, veelomvattende productie’, concludeert de jury. 

De Bronzen Greep werd door de jury* toegekend aan de podcast ‘Pawel, de Poolse plukker’ van Maartje Duin. Alle juryleden waren enthousiast over de manier waarop Duin het verhaal informatief, maar vooral ook persoonlijk had gemaakt, terwijl ze daarbij duidelijk het Nederlandse luisterpubliek voor ogen hield. “Dit geeft een bijzonder inkijkje in het leven van arbeidsmigranten”, aldus de jury. “Deze bijdrage heeft eeuwigheidswaarde.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.