e learning nvj

— vrijdag 15 november 2013, 10:25

Google wint slag in rechtszaak

Acht jaar duurt de rechtszaak al en er is weer een uitspraak in de zaak rond het Google Books Project, de digitale bibliotheek van Google. De uitspraak is in het voordeel van de zoekgigant. Google begon in 2004 met het digitaliseren van meer dan twintig miljoen boeken. Tot woede van de grootste Amerikaanse auteursgroep, Authors Guild, en AAP, een beroepsvereniging van Amerikaanse uitgevers. Google zou een monopoliepositie krijgen en het bedrijf zou zonder toestemming de boeken online publiceren. Volgens de rechter is er echter geen sprake van auteursrechtschending en vallen de werkzaamheden die Google verricht onder het citaatrecht. De aangeboden dienst is niet bedoeld om volledige boeken te lezen, maar juist te doorzoeken. De Amerikaanse auteursgroep, Authors Guild, heeft al aangegeven in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Meer bij GigaOm Laatste wijziging: 15 november 2013, 11:29

Bekijk meer van

Google

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.