word actief nvj klein

— woensdag 10 september 2014, 09:57

Google wil versoepeling ‘vergeetrecht’

Als het aan Google ligt wordt het Europese ‘recht om vergeten te worden’ soepel geïnterpreteerd. De internetreus is begonnen met een lobby- en charmeoffensief om daar steun voor te werven, schrijft de Volkskrant (betaald, via Blendle). Het internetbedrijf wil het liefst af van het vergeetbeleid. Dinsdag begon Google in Madrid met een tour langs Europese hoofdsteden om over het vergeetrecht in gesprek te treden met deskundigen. Daarnaast belegt het bedrijf tot begin november zeven hoorzittingen om een manier te vinden om te reageren op verwijderverzoeken. Laatste wijziging: 10 september 2014, 11:58

In mei van dit jaar oordeelde het Hof van Justitie van de Europese Unie dat iedereen de mogelijkheid moet hebben ongewenste resultaten te laten verwijderen uit de zoekmachine. In de eerste maanden na de uitspraak stroomden er 91.000 verwijderverzoeken binnen bij Google.

Bekijk meer van

Google

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.