— donderdag 26 februari 2015, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Google reorganiseert in Europa

Patrick Seeger / EPA

Mede als gevolg van kritiek die aan het bedrijf is gericht, heeft zoekgigant Google besloten om de Europese activiteiten te reorganiseren. Er komt één hoofdkantoor voor de hele Europese regio, dat het eenvoudiger moet maken om met wetgevers in gesprek te gaan. Verder trekt Google 25 miljoen euro uit voor een trainingsprogramma voor rond 1 miljoen ondernemende Europeanen. Het bedrijf wil daarmee steun uitspreken voor plannen van de Europese Commissie voor de vorming van één Europese digitale markt. De huidige baas van Google's activiteiten in Noord- en West-Europa Matt Brittin gaat het nieuwe hoofdkantoor leiden. Brittin stelt dat sommigen met pessimisme naar de Europese economie kijken, maar dat hij een enorme diversiteit aan bedrijven en ondernemers ziet, die met creativiteit, ambitie en talent digitale middelen inzetten om banen te creëren en de economie te stimuleren. De Britse krant The Telegraph herinnert eraan dat het Europees Parlement juist op een opsplitsing van Google aanstuurt.

Bekijk meer van

Google Europees Parlement

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.