noodfonds

— woensdag 26 oktober 2011, 14:24 | 0 reacties, praat mee

Google onthult verwijderverzoeken

Elke twee jaar publiceert zoekgigant Google een zogeheten Transparency Report, waarin het meldt hoe vaak het wereldwijd door overheden is gevraagd om informatie te verwijderen. Daarnaast onthult Google - voor het eerst - hoe vaak het is gevraagd om informatie over Google-gebruikers. Het rapport geeft een interessante blik achter de schermen. De Nederlandse staat blijkt een relatief bescheiden klager met vier verzoeken om in totaal zestien items te laten verwijderen, in het eerste half jaar van 2011. Het betreft twee YouTube-video's en veertien pagina's op Google's blogplatform Blogger. De Nederlandse overheid heeft Google verder in 64 gevallen om informatie gevraagd over in totaal 213 gebruikers. Daar heeft Google - wederom tussen januari en juni 2011 - in minder dan de helft van de gevallen (48 procent) gehoor aan gegeven. Ter vergelijk: de Verenigde Staten wilde in die periode van 11.000 gebruikers informatie hebben. De regering daar wilde 757 stuks informatie verwijderd zien. In totaal werd wereldwijd van 25.440 mensen informatie opgevraagd. Meer bij Google

Bekijk meer van

Google

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.