de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— donderdag 28 januari 2016, 10:10 | 0 reacties, praat mee

Getikte vormgeving

© Keyboardio

Een toetsenbord lijkt gereedschap waar weinig innovatie in valt te behalen, maar Jesse Vincent en Kaia Dekker bewijzen met hun uit de hand gelopen hobbyproject Keyboardio het tegenovergestelde. Zelf typ ik op een ergonomisch toetsenbord (sinds er brand uitbrak in mijn carpaaltunnel) maar het Keyboardio Model 01 is ook voor mij ronduit buitenaards qua vormgeving.

Maar eerlijk is eerlijk: het Model 01 is tegelijk ook bijzonder flexibel, waarbij de linker- en rechterhand bijvoorbeeld gescheiden kunnen worden. Verder kan het toetsenbord plat of opstaand worden ingezet, al naar gelang je persoonlijke voorkeur.

Het volgt in grote lijnen een klassiek qwerty-toetsenbord, maar je duim - normaal enkel verantwoordelijk voor spaties – geeft toetsen ook andere functies. Zoals gezegd begon Keyboardio als hobby, maar sinds vorig jaar zijn Vincent en Dekker dankzij nieuwe investeringen echt op dreef. Het vlinderachtige uiterlijk schrikt alvast niet af: er staan volgens Keyboardio inmiddels 6500 mensen op de wachtlijst.

Ondanks het prijskaartje van 322 euro (inclusief bezorging) betekent het dat de volgende lading toetsenborden pas komende zomer geleverd worden.

Bekijk meer van

Keyboardio

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.