— donderdag 29 januari 2015, 15:20 | 0 reacties, praat mee

Genootschap boos om persbeleid KNVB

Dat de KNVB een kant en klaar filmpje leverde aan de pers met daarin de FIFA-kandidaatstelling van KNVB-voorzitter Michael van Praag is in het verkeerde keelgat geschoten van het Genootschap van Hoofdredacteuren. Ook het feit dat er geen vragen gesteld konden worden door de pers valt niet in goede aarde. In een brief uiten ze kritiek op het persbeleid van de voetbalbond. De perschef van het Nederlands elftal had nog via Twitter laten weten dat de video moest worden gezien als een extraatje bij het persbericht. Er zou nog een gewone persconferentie volgen. "Dat is een benadering die ons in het geheel niet aanspreekt", aldus het Genootschap. "Het op afstand houden van de pers op het moment dat nieuws zich voordoet, als de KNVB op de stoel van de journalist gaat zitten, zien onze leden niet als een modern en open persbeleid. Het is eerder een poging om kritische vragen niet te hoeven beantwoorden.", schrijven de hoofdredacteuren. Meer bij de NOS

Bekijk meer van

Michael van Praag KNVB FIFA

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.