training eu starters

— maandag 25 april 2016, 10:20 | 5 reacties, praat mee

Genoeg is genoeg, op is op

Na ruim dertig jaar stapt Bart Ebisch (55) uit het vak. Hij ziet geen heil meer in de freelance journalistiek en kan de ratrace niet langer aan. ‘Het wordt steeds moeilijker om een fatsoenlijk salaris bij elkaar te harken.’

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

5 reacties

Saskia van Weert, 25 april 2016, 15:21

Sorry meneer, maar in mijn ogen bent u geen ‘echte’ freelancer. Ik hoor alleen een hoop geklaag en passiviteit. Bij freelancers komt het werk niet aanwaaien, maar met een geschiedenis van conflicten en problemen op het werk, moet u misschien toch eens naar uzelf kijken.

Pål Jansen, 25 april 2016, 16:03

@Saskia van Weert: erg classy van je, zo’n trap na… Dan zou ik het toch voor meneer Ebisch op willen nemen, anders is het ook zo ongebalanceerd: Bedankt voor uw eerlijkheid en ik begrijp het… Zonde dat er een journalist minder is, al helemaal iemand met veel ervaring. Hopelijk bedenkt u zich nog..

Saskia, 26 april 2016, 10:34

Reacties als die van andere-saskia hierboven zijn debet aan de bodemdrift van uitgevers. De prijs zakt, Waarom? Omdat het kan! Omdat er legers stagiairs zijn van 25 van de HBO-journalistiek die genoegen nemen met elke stagevergoeding, en daarom geen moeite hebben de boel bij elkaar te plagiëren. Kom uit die slachtofferrol en eis een normaal tarief voor goed werk.
De VK had 170 artikelen zijn geschreven door meneer Mooij. Een jongentje van 17! Hoe veel goede artikelen en foto’s hadden die plekken in de krant in kunnen nemen! Waarom denkt men daar bij de Persgroep dat er steeds minder abonnees zijn?

kalien blonden, 26 april 2016, 22:45

Persgroep betaalt geen 13, maar 12 cent per woord. Ik heb er maar 1 woord voor: obsceen

kalien blonden, 27 april 2016, 08:08

Correctie: niet de hele Persgroep maar AD regio betaalt 0’12 cent per woord. 120 euro voor een stuk van 1000 woorden. Bruto.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.