— vrijdag 1 november 2019, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Gemeente Amsterdam wint Galjaardprijs 2019

Het project ‘We Live Here’ van de gemeente Amsterdam is er uiteindelijk met de Galjaardprijs 2019 vandoor gegaan, meldt Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals.

De vakjury heeft de Galjaardprijs toegekend aan de inzending die op de meest aansprekende en uitnodigende wijze deuren heeft geopend, letterlijk en figuurlijk. Het begon voor de gemeente Amsterdam in 2017 allemaal met de vraag: Wat zou je met communicatie kunnen doen tegen overlastgevend gedrag op de Wallen en voor het verbeteren van de leefbaarheid? Hieruit ontstond in samenwerking met de buurtbewoners het project ‘We Live Here’.

Het project ‘Bring Back The Youth’ (#BBTY) van de gemeente Rijssen-Holten won de Publieksprijs 2019.

Deze editie van de Galjaardprijs begon met wat commotie, toen bleek dat de gemeente Leiden het Leids Mediafonds had voorgedragen voor de prijs voor overheidscommunicatie. Het Leids mediafonds is een onafhankelijke stichting die van de gemeente 250.000 euro per jaar krijgt om lokale onderzoeksjournalistiek te ondersteunen. De voordracht werd als problematisch ervaren. Het zou de suggestie wekken dat de overheid invloed uitoefent op het bedrijven van onafhankelijke journalistiek. Uiteindelijk werd het Leids Mediafonds niet genomineerd.

Bekijk meer van

Galjaardprijs

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.