— maandag 10 november 2014, 08:14

Geert Sels winnaar De Loep

Geert Sels, journalist bij de Belgische krant De Standaard, heeft De Loep gewonnen. De prijs voor beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek won hij in de categorie geschreven journalistiek. Sels schreef een dossier over naziroofkunst. Het dossier waarin Sels het onbekende verleden van de Belgische kunsthandel tijdens de Tweede Wereldoorlog onthulde, was volgens de jury 'klassiek speurwerk van niveau'. De prijs voor beste audiovisuele productie ging naar Aart Zeeman van KRO Brandpunt en Siebe Sietsma van RTL Nieuws. Deze journalisten brachten de 'Bulgarenfraude' aan het licht. Zeeman won voor zijn achtergronditems, Sietsma voor zijn nieuwsitems. De winnaars ontvingen een bedrag van 1500 euro. De schrijvers van een artikel in de Groene Amsterdammer, over de Nederlandse poldercultuur, wonnen de aanmoedigingsprijs. De winnaars Belia Heilbron, Jelmer Mommers, Huib de Zeeuw en Thomas Muntz ontvingen een oorkonde en 750 euro.

Bekijk meer van

De Loep

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.