Inzenden Tegel 2019

— donderdag 5 november 2009, 09:00 | 21 reacties, praat mee

GeenStijl maakt gehakt van Gooi- en Eemlander

UPDATE ‘Verslaggever Gooi- en Eemlander doelwit van haatcampage GeenStijl’, kopte de regionale krant op 26 oktober over liefst zeven kolommen. Wat bezielde de hoofdredactie om de shockblog te verheffen tot wereldnieuws? Wat eraan vooraf ging. GeenStijl-scribent Brusselmans spiegelde op pittig-vrolijke wijze een column van journalist Edward de Vries Lentsch over het dwarsbomen van irritante bumperklevers tot een aanklacht tegen ‘linksrijcrimineel’ Edward. Tussen de regels riep Brusselmans de lezers op om wraak te nemen op zijn auto, compleet met luchtfoto van het krantenkantoor. Een spervuur aan (anonieme) verwensingen en bedreigingen was het gevolg. ‘Vuile psychopaat. Ga eens dood, diep gestoorde hoop stront.’

Hoofdredacteur Geert ten Dam van de G&E geeft toe: ‘De column was een beetje over de top.’ En om het bericht op GeenStijl kon hij best lachen. ‘Op de bekende GeenStijl-manier werd gehakt gemaakt van het stukje.’ Alleen de boodschap van de ‘ruziezoekende en opruiende site’ zinde hem niet, vandaar de prominente voorpaginaberichtgeving. ‘Hoe GeenStijl werkt is geen gesneden koek voor onze lezers. We vonden het belangrijk om ze daar inzicht in te geven, vandaar dat ook het commentaar over de kwestie ging’, legt Ten Dam uit. ‘GeenStijl is niet verantwoordelijk voor de verwensingen, maar zet wel aan tot haat zaaien. Een ziekelijke ontwikkeling, waar ook nog eens veel geld mee te verdienen valt. We besteden veel aandacht aan de verloedering van de maatschappij. Daar valt dit ook onder.’

De Vries Lentsch geeft liever geen commentaar, ‘anders komt ook dat weer op GeenStijl te staan.’ Columns over verkeerszaken laat hij voorlopig links liggen.’Ik voel me beperkt in mijn vrijheid. Dat is best ernstig.’ En GeenStijl, doen ze daar voortaan iets rustiger aan? ‘Brusselmans kan niet aan de telefoon komen’, excuseert contentmanager P. Stift zich. ‘Ik verzoek u derhalve op te flikkeren.’

Bekijk meer van

Praat mee

21 reacties

Wim, 5 november 2009, 16:49

Misschien niet de slimste reactie van G&E, maar wel goed om stelling te nemen tegen GeenStijl. Die club wakkert haat, angst en wantrouwen aan in de hele samenleving, alleen om er geld aan te verdienen. Hele hordes jongelui kicken daar op. Dus optreden tegen deze vuiligheid is een goede zaak. Blijven doen. Als PowNed ook maar een beetje hiernaar zou beginnen te ruiken: direct kappen met gemeenschapsgeld hierin te steken.

Bas, 5 november 2009, 19:21

En dan te bedenken dat TMG, moederbedrijf van zowel Geenstijl als de G&E, alle medewerkers per e-mail enkele maanden geleden verzocht om lid te worden van óf Wakker Nederland óf Powned. Of allebei.  Alle medewerkers kregen dat verzoek, inclusief die van de Gooi- en Eemlander. Ben benieuwd hoeveel dat gedaan hebben en hoeveel er nu spijt van hebben!

Rob, 5 november 2009, 19:27

26 oktober, 5 november… wat gaat het weer snel, dat internet.

Bernie, 5 november 2009, 19:40

Hoe lang zal het duren dat Geen Stijl, of straks Powned beseft dat `vrijheid van meningsuiting’ (ja, flink hoor, lekker makkelijk schoppen…?) niet los kan staan van je verantwoordelijkheid over de gevolgen van wat je zegt of schrijft ... als derden, in reactie op hun uitzending,  iets of iemand schade toebrengen. Ik ben benieuwd of ze dan ook nog zo flink zijn, of alleen maar kunnen roepen: ‘zo hebben we het niet bedoeld, hoor’ en `wij zijn hier niet verantwoordelijk voor ...’

s.doos, 5 november 2009, 22:11

Ow jee! Zal de Geenstijl MOB echt de harken en fakkels gaan pakken en de linksrijcrimineel Edward gaan lynchen? En content manager P. Stift vraagt hem derhalve op te flikkeren? Wat dan ook nog door de “met de staart tussen de benen, van Twitter weggevluchte” Bart Ebisch geschreven wordt?
Get a life please…

peterweethetbeter, 5 november 2009, 22:17

Pas maar op hoor, je weet maar nooit met die zogeheten “reaguurders”. Oh wacht, ik ben er zelf één. Ik verzoek u derhalve op te flikkeren.

Sytze Vliegen, 6 november 2009, 00:07

Laten we wel zijn, bumperkleven is gewoon asociaals.

Herbert Leupen, 6 november 2009, 02:11

Mensen aanzetten om iedereen die niet in hun straatje past anoniem te bedreigen, daar is GeenStijl groot mee geworden. GeenStijl meelopers als Bert Brussen proberen, gelukkig met weinig succes, ook een stukje van de kaas te schaven. Ondertussen wil, Neerlands grote stuk sacherijn, Pritt maar niet volwassen worden. Inmiddels bijna 50, probeert hij krampachtig
het punk idioom “No future” alsnog waar te maken. Terwijl Pritt in de jaren 8o, uitgekost werd bij Paradiso en de Melkweg vanwege zijn verregaande arrogantie. Mischien had hij er beter, net als zijn favoriete zanger Adrian Borland, een eind aan kunnen breien in 1999 bij de Nederlandse Spoorwegen.

Lewinsky, 6 november 2009, 03:55

@1 Haat, angst en wantrouwen zijn anders wel de drie steunpilaren van de journalistiek, Wim.

koen_c_s, 6 november 2009, 05:26

@Herbert Leupen:
Wat leuk om te lezen dat de pot nog net ietsje zwarter ziet dan de ketel.  Een “ga eens deaud” reaguursel een bedreiging noemen…sinds wanneer neemt men reaguursels serieus?..en sinds wanneer is een “val dood” opmerking bedreigend voor de geadresseerde? Geloofd u soms in voodoo? Is de heer Leupen dusdanig willoos dat deze niet langer meer voor zijn eigen veiligheid in kan staan als iemand hem suggereert om dood te vallen? Staat u daadwerkelijk zo wankel in uw schoenen, Herbert? Voelt u zich soms ook een penis als iemand u met ‘hé lul’ adresseert?

En wat nog net een stukje hypocrieter is, alsmede vele malen smakelozer: Herbert heeft de euvele moed om de tragische zelfmoord van Adrian Borland er aan de haren bij te slepen om zodoende Pritt ook daadwerkelijk zelfdoding toe te wensen.
Waar dergelijk geenstijl-reaguursel slechts een ongenuanceerde wijze van stoom afblazen is, lees ik de heer Leupens reactie toch echt als een uiterst verbitterde en bloedserieuze verwensing.
Hier kweekt u geen goede karma mee….

Bert Brussen, 6 november 2009, 10:35

Goh, dat die Pritt nog punkbandzanger is geweest! Dat had ik helemaal niet achter hem gezocht, maar sinds hij betrapt is op Nordic Walking verbaast mij niets meer.
Verder verzoek ik u op te flikkeren.

pim, 6 november 2009, 10:40

GeenStijl is een hoekje van het internet waar allemaal prima zelfvoorzienende mensen (‘mannen’), veelal hoogopgeleid (vandaar die adverteerders) heel handig uitventen dat de hele wereld ze serieus neemt - behalve zijzelf.

Dus: doe ruig, zeg poep. Allemaal salesmannen die de hele tijd door linksrijders te laat op hun afspraken komen. Word ik ook boos.

Gun het ze dan niet.

Stroopdoos, 6 november 2009, 10:51

Ik zie dat Geenstijl inderdaad bedreigend is voor mensen die zichzelf veel te serieus nemen. Het zijn niet de redacteuren of reaguurders die de bedreiging vormen maar de eigen despotische bedreigde ego die dat vol overtuiging doet.
Om u gerust te stellen kan ik u mededelen dat alle vormen van geweld en destructie door zowel de redactie als de achterban unaniem worden afgewezen en veroordeeld. De vrije expressie daarentegen wordt ongenuanceerd, nodeloos kwetsend en ongefundeerd de wereld ingesmeten. Doe es gek en zeau!

maurits, 6 november 2009, 11:13

Benieuwd wanneer de eerste schermutseling in de onvermijdelijke broederstrijd tussen GS en PowNed plaats gaat vinden. Gezien hoe braaf Dominique en Rutger pootjes geven als ze te gast zijn bij de ‘oude televisie’? Brusselmans en die Nordic Walker weten wel raad met afvalligen die naar het mainstreampluche toe kruipen. Slimme zet van Plasterk om PowNed toe te laten.

Joke, 6 november 2009, 11:17

@Stroopdoos, 6 november 2009, 10:51
Mag ik vragen waarop u uw uitspraken baseerd, m.n. de “vrije expressie”?

lol, 6 november 2009, 13:12

En de groeten van Janneke74. Heeft Limburg’s trots Bartje Ebisch z’n baantje nog? Of heeft ‘ie te horen gekregen om ‘derhalve op te flikkeren’.

ROFLOL

h., 6 november 2009, 20:30

Geen Stijl heet niet voor niets Geen Stijl, maar het is ziekelijk hoe ze privé-gegevens van mensen het net op slingeren met de enige doelstelling om hun slachtoffers te treiteren of te laten treiteren.

Wisse, 6 november 2009, 22:09

Sterker nog: GS zaait haat en verderf. Sommige prikken daar dwars door heen, anderen juist weer niet. En juist daarin schuilt het gevaar. O.a. politie en politiek (m.n. de linkse partijen) bashen is aan de orde van de dag. Dat “redactioneel” tuig krijgt van Plasterk ook nog eens belastinggeld om via de tv (...)haar haat/zaai boodschap te verkondigen. Neem mij niet kwalijk, wat is er aan de hand in ons ooit zo fijne en tolerante land?

Tinus Trekveer, 7 november 2009, 15:50

Sorry maar geenstijl zaait geen haat en verderf hoor. Ja ze schoppen tegen heilige huisjes aan, die vaak vol zitten met asocialen, viendjespolitiek en corruptie. Mooi werk vind ik het van ze, nog niet veel vertoond. Is nieuw, en dus moeilijk voor sommige mensen, dat begrijp ik wel.

F. von Zeikhoven, 7 november 2009, 18:34

GeenStijl is niks meer of minder dan een lachspiegel waar behalve gevatte reaguurderTs ook regelmatig hele enge mensen en organisaties in kijken. Die laatste twee categoriën schrikken zich dan vervolgens het apelazerus en proberen uit alle macht hun spiegelbeeld kapodt te slaan. Helaas voor hen zijn ze dan ook al door de reaguurderTs gezien…

Chris de Vries, 13 december 2009, 20:49

GeenStijl is volgens mij gewoon een internetsociety die probeert uit te lokken. En omdat ze dat met niet minder volgas doen, lukt ze dat ook. Niks van aantrekken en overgaan tot de orde van de dag.

anp nieuwe website

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur, 020-30 39 751

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur, 020-30 39 752

Linda Nab
Redacteur, 020-30 39 758

Lars Pasveer
Redacteur, 020-30 39 755

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur, 020-30 39 757

Anneke de Bruin
Vormgever, 020-30 39 753

Marc Willemsen
Webontwikkelaar, 020-30 39 754

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.