— dinsdag 7 februari 2012, 09:43

‘Geen celstraf Tunesische journalist’

Het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) heeft de Tunesische autoriteiten opgeroepen de gevangenisstraf die is opgelegd aan journalist Abdel Aziz al-Jaridi in te trekken. Al-Jaridi kreeg de straf onder meer voor smaad aan het adres van Mhamed Krichen, die naast presentator voor Al-Jazeera ook lid is van de Raad van Bestuur van de CPJ zelf. Krichen heeft zelf al contact opgenomen met de autoriteiten dat hij geen voorstander is van celstraf, en liever de voorgeschreven maximumboete opgelegd ziet. De perswetgeving van Tunesië stamt uit 1975 en voorziet in een boete van omgerekend zo'n 610 euro. Al-Jaridi kreeg echter omgerekend ruim vijfduizend euro boete opgelegd. Volgens CPJ is een boete voor smaad in sommige gevallen acceptabel, maar celstraf nooit. Al-Jaridi heeft vorig jaar excuses aangeboden voor de smadelijke artikelen die hij schreef onder het regime van de verdreven dictator Ben Ali. De CPJ stelt dat het nu een uitgelezen moment is om het Ali-verleden gedag te zeggen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.