website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Gas Light Unto The Nations, Israel Palestine Under Trump + Nethanyahu

Sabien Froger — Geplaatst op maandag 5 november 2018, 10:24

Agenda woensdag 12 december 2018, 19:30 - woensdag 12 december 2018, 21:00, De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Met volledige steun van de regering Trump nemen Nethanyahu’s politieke maatregelen gericht tegen de oorspronkelijke Palestijnse bevolking snel toe: o.a. Gaza, uitbreiding van nederzettingen, Jeruzalem, de natie staat wet en de status van de vluchtelingen. Een onderzoek naar apartheid in Israël, gericht tegen de Palestijnse meerderheid van de bevolking in het land dat Israël controleert, is aan de orde.

Een analyse van 10 jaar beleid onder Netanyahu is de basis voor zijn politiek die extreem rechts in Europa en de VS inmiddels omarmen en willen kopiëren. Wat voor invloed heeft zijn politiek op de Joodse bevolking in Israël? Kunnen gewetensvolle empathische mensen de opkomst van extreem rechts helpen terug te dringen, zowel in Israël/Palestina als in de rest van de wereld? Een onthullende analyse van de staat Israël * Palestina onder Trump & Netanyahu, van de Israëlische journalist David Sheen.

David Sheen, geboren in Canada, is een onafhankelijke journalist en filmmaker bekend van zijn verhelderende verslaggeving en analyses ter plaatse van de dagelijkse gebeurtenissen in Israël en Palestina. Voor een hele reeks van lokale, regionale en internationale media. Hij richt zich daarbij primair op raciale spanningen en religieus extremisme, en de afgelopen jaren geeft hij ook lezingen over deze onderwerpen op vele universiteiten in de VS en inmiddels ook voor zes parlementen in Europa. In 2017 heeft de Ierse mensenrechten organisatie Front Line Defenders David tot Human Right Defender uitgeroepen vanwege zijn publicaties. Voor meer informatie over David Sheen zie zijn website http://www.davidsheen.com en zijn tweets op @davidsheen.

Klik hier voor tickets.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.