website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Future Affairs #4: De wereld door de ogen van Netflix

Sabien Froger — Geplaatst op dinsdag 4 september 2018, 11:13

Agenda donderdag 20 september 2018, 16:00 - donderdag 20 september 2018, 18:00 , FreedomLab Campus, 62 Plantage Middenlaan,1018 DH Amsterdam

Streamingdiensten zoals Netflix zijn hard op weg om de rol van (publieke) omroepen over te nemen. Van journalistieke documentaires tot politiek gekleurde series: ze worden steeds meer aangeboden door Netflix en concurrenten zoals Hulu (Disney) en Prime Video (Amazon). Binnenkort gaan de Obama’s zelfs programma’s maken voor Netflix. Hoe ziet de wereld eruit als we deze enkel zien door de ogen van deze streamingsdiensten? En is dat een nieuw fenomeen? Welke politieke kleur heeft de huidige marktleider Netflix en hoe bepaalt dit bedrijf wat wij van de wereld te zien krijgen? Te gast is Taco Zimmerman (Tuvalu media, denk aan ‘DNA Onbekend’ of ‘Ali B Op Volle Toeren’) die eerder bij BNR al pleitte voor het inperken van de macht van Netflix door de Nederlandse overheid.

Tijdens deze Future Affairs wordt er een extreme toekomst van media verkend: een toekomst waarin enkel een aantal grote partijen als Netflix bepalen wat wij van de wereld te zien krijgen. Dit gebeurt samen met Taco Zimmerman (Tuvalu media), filosoof, politicoloog en bestuurskundige Haroon Sheikh (FreedomLab), brandingexpert prof. Roland van der Vorst (TU Delft, FreedomLab) en tech-journalist Wouter van Noort (NRC, 1Vandaag). Het gesprek wordt gemodereerd door filosoof Jessica van der Schalk (FreedomLab).

Deze bijeenkomst maakt deel uit van de Future Affairs-serie, waarin wordt geprobeerd om een kijkje te nemen in de enorme beloftes en valkuilen van onze technologische toekomst. Het ging eerder bijvoorbeeld over de macht van Big Tech, de toekomst van nepnieuws en een wereld van toekomstig voedsel met CRISPR gen-modificatie.

Voor meer informatie en tickets, ga naar https://www.eventbrite.nl/e/tickets-future-affairs-4-de-wereld-door-de-ogen-van-netflix-49090231203?aff=erelexpmlt
COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.