training eu starters

— woensdag 6 mei 2020, 08:57 | 0 reacties, praat mee

FunX-dj Morad El Ouakili stopt programma na bedreigingen

Morad El Ouakili. - © Foto: FunX

Programmamaker Morad El Ouakili is na bedreigingen gestopt met het radioprogramma Ramadan Late Night op de publieke zender Funx. De bedreigers zijn kwaad omdat er muziek gedraaid wordt in het ramadanprogramma. Laatste wijziging: 6 mei 2020, 09:02

Bij het Radio 1 Journaal vertelde hij: ‘Het is een programma waarin we het mooie van de ramadan naar voren willen brengen. In de spotlight zetten. Dat mooie is eraf wanneer ik de studio uitloop met twee beveiligers die meerijden tot aan mijn huis. Dan houdt het op’.

Dagelijks maakt hij het NPO Radio 1 praatprogramma Gaan!. In de weekenden presenteert hij op FunX. Tijdens de ramadan maakte hij net als vorig jaar op de zender ook Ramadan Late Night. Vorig jaar begon FunX met het programma. Op basis van de vele positieve reacties werd besloten dit jaar opnieuw op deze manier bij de ramadan stil te staan.

Thomas Bruning, algemeen secretaris bij de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) reageert geschrokken op het nieuws. ‘Dit is het meest ingrijpende voorbeeld van wat je niet in Nederland wil horen. Een programma met goede intenties voelt zich genoodzaakt te stoppen omwille van doodbedreigingen, dat is verschrikkelijk nieuws.’

Een woordvoerder van de NPO laat weten dat is gestopt met het programma omdat de veiligheid van de medewerkers ondanks de extra beveiliging niet kon worden gegarandeerd.

Meer bij de NOS.

Bekijk meer van

Thomas Bruning NVJ NVJ FunX

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.