— woensdag 6 mei 2020, 08:57 | 0 reacties, praat mee

FunX-dj Morad El Ouakili stopt programma na bedreigingen

Morad El Ouakili. - © Foto: FunX

Programmamaker Morad El Ouakili is na bedreigingen gestopt met het radioprogramma Ramadan Late Night op de publieke zender Funx. De bedreigers zijn kwaad omdat er muziek gedraaid wordt in het ramadanprogramma.

Bij het Radio 1 Journaal vertelde hij: ‘Het is een programma waarin we het mooie van de ramadan naar voren willen brengen. In de spotlight zetten. Dat mooie is eraf wanneer ik de studio uitloop met twee beveiligers die meerijden tot aan mijn huis. Dan houdt het op’.

Dagelijks maakt hij het NPO Radio 1 praatprogramma Gaan!. In de weekenden presenteert hij op FunX. Tijdens de ramadan maakte hij net als vorig jaar op de zender ook Ramadan Late Night. Vorig jaar begon FunX met het programma. Op basis van de vele positieve reacties werd besloten dit jaar opnieuw op deze manier bij de ramadan stil te staan.

Thomas Bruning, algemeen secretaris bij de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) reageert geschrokken op het nieuws. ‘Dit is het meest ingrijpende voorbeeld van wat je niet in Nederland wil horen. Een programma met goede intenties voelt zich genoodzaakt te stoppen omwille van doodbedreigingen, dat is verschrikkelijk nieuws.’

Een woordvoerder van de NPO laat weten dat is gestopt met het programma omdat de veiligheid van de medewerkers ondanks de extra beveiliging niet kon worden gegarandeerd.

Meer bij de NOS.

Bekijk meer van

Thomas Bruning NVJ NVJ FunX

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.