— vrijdag 18 december 2009, 20:28 | 14 reacties, praat mee

Philip Freriks: ‘Het is zoals het is’

"Het is zoals het is". Ondermeer met dit citaat vrij naar de beroemde nieuwslezer Walter Cronkite nam NOS-nieuwsslezer Philip Freriks vrijdagavond aan het einde van het Journaal van acht uur afscheid. Hij was veertien jaar presentator van het NOS Journaal. Freriks vertrok in 1966 naar Parijs, waar hij politieke wetenschappen studeerde. Hij was correspondent voor onder meer Het Parool, de Volkskrant en de NOS in Frankrijk en enkele jaren correspondent voor de Franse krant Le Monde in Nederland. In 1996 werd Freriks presentator van het achtuurjournaal van de NOS. Later op de avond komt Ivo Niehe in zijn TV Show met een portret van de nieuwslezer. Cronkite nam jaren 's avonds afscheid met de zin “And that's the way it is.

Bekijk meer van

Praat mee

14 reacties

Walter, 18 december 2009, 22:25

And that’s the way the cookie crumbles…

Carol, 18 december 2009, 22:31

Beter in Frans dan in Engels, die Freriks. ‘En zo zit het’ is echt iets anders dan ‘Het is zoals het is’.

peter, 18 december 2009, 23:33

Veertien (!) jaar gehakkel, gestuntel en “moet ik zeggen” is meeeeer dan genoeg. Nu meet hij zich ook nog een uitspraak van een echte anchor-man aan. Tenenkrullend!

SO, 19 december 2009, 01:14

Wie zijn Walter,Carol en Peter?

Christiaan W. Lustig, 19 december 2009, 12:49

@ Carol
Maar ‘Het is zoals het is’ heeft wel dezelfde cadans als ‘And that’s the way it is’. Misschien daarom?

Rob Bakker, 19 december 2009, 13:04

Philip verdient een vakmatiger commentaar dan dit anonieme gebrabbel. Kunnen we deze site niet voorbehouden aan nvj-leden? Of als het dan toch zo nodig een Villa Media moet zijn, een nette deurbel aan de villa in plaats van een tochtige draaideur voor verdwaalde passanten zoals nu?

martine, 19 december 2009, 13:16

wat zitten die nieuwslezers er lang
benieuwd waar we ons bij de volgende nieuwslezer aan gaan ergeren. het ga je goed, philip!

wat mij meer, in het algemeen, bij de nieuwslezers stoort, is dat ik het idee heb dat ik naar een cursus hoe leer ik nederlands, zit te kijken
in plaats van dat ik dan begaan ben met de politiek en wat er gebeurt in de wereld, kan ik het bijna niet meer serieus nemen, laat staan er serieus mee begaan zijn. en dat vind ik diep en diep treurig.

eamel, 19 december 2009, 14:00

Ach, geef de man z’n credits. Ondanks gehakkel heeft hij toch altijd weer op zijn eigen wijze kleur gegeven aan het nieuws. Soms irritant, soms hilarisch maar feit blijft dat nieuwslezers zoals hij niet meer worden gemaakt.

Geen idee hoe dat met jullie zit maar ik zal ‘m ergens toch missen.

eamel, 19 december 2009, 14:06

@6. door Rob Bakker, 19 december 2009, 13:04

Oh ja; ben NVJ lid :-)

Kees Cornelder, 19 december 2009, 14:26

Goede vakman, Philip Freriks. Ook/juist omdat zijn presentaties niet afgelikt-glad waren.
Jammer dat hij weg moest van god-mag-weten welke anonieme Hilversumse omroepbobo(‘s).
Terwijl de seniorengolf aanzwelt, is het senioren-afkeer alom in dat publieke omroepreservaat. Mafketels.

Wim Vaes - Deurne, 19 december 2009, 19:35

ERG JAMMER, HET IS VOORBIJ! GEEN PHILIP MEER OM 20.00 U. HULDE MIJNHEER FRERIKS VOOR ALLE TROUWE JAREN, IK ZAL U MISSEN!
GROOT - CHARISMATISCH - MOOI MENS, ONVERVANGBAAR EN ONEVENAARBAAR!!!!! IK LEES HET NIEUWS VOORTAAN WEL IN EEN OF ANDERE REGIONALE KRANT - DE T.V. BLIJFT UIT VANAF NU.
PHILIP, HET MOGE U GOED GAAN;
GEGROET - WIM VAES.

richard (al 17 jaar lid), 20 december 2009, 19:48

De wereldbolletjes van nrc (de verre voorgangers van Kamagurka) zeiden ooit: ‘het klopt, want Frilip Feriks heeft het zelf gezegd’ hilarisch natuurlijk, maar Freriks heeft wat mij betreft het journaal de afgelopen jaren prima gepresenteerd. Als een echte anchor. Hulde dus. Ik wens Rob Trip veel succes! Hij treedt in de voetsporen van een hele grote.

Chantal (al enkele jaren NVJ-lid), 21 december 2009, 15:03

Philip Freriks stond voor mij jarenlang synoniem voor het acht uur journaal. Hij was een vertrouwd gezicht, die op pure wijze het nieuws presenteerde. En fouten maken is menselijk. ;) Ik vond het juist altijd grappig, ook hoe hij er zelf op reageerde. Het hoeft niet allemaal zo plastisch en gelikt, zéker het (wereld)nieuws niet. Ik zal je missen Philip, dank voor al die nieuwswaardige jaren!

Jacqueline Wesselius, 22 december 2009, 10:42

Het ga je goed, Flip! Je zult al die commentaren ook wel missen (als kiespijn?). Maar ik heb een donkerbruin vermoeden dat we je nog wel eens terugzien. Tot dan!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.