training eu starters

— woensdag 19 september 2012, 13:17 | 0 reacties, praat mee

Ambassades dicht door publicatie cartoon

Frankrijk zal vrijdag tijdelijk ambassades en scholen sluiten in twintig landen, door de controversiële publicatie van spotprenten van de profeet Mohammed in het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo. Dat maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekend. Charlie Hebdo grijpt de crisis rond de anti-islamfilm 'Onschuld van moslims' aan door vandaag karikaturen van de profeet Mohammed te publiceren. ''De beelden zullen degenen choqueren die gechoqueerd willen worden'', aldus cartoonist en directeur Charb. Laatste wijziging: 19 september 2012, 15:24

De website is sinds deze ochtend niet meer bereikbaar, volgens de makers van het blad komt dat omdat de site is gehackt.

De politie heeft de veiligheidsmaatregelen rond de redactie van Charlie Hebdo opgevoerd. Daar werd vorig jaar brand gesticht, nadat het blad een afbeelding van Mohammed op de voorpagina had gezet. Charb hamert op de persvrijheid en wil niet inbinden, omdat de ‘‘extremisten’’ anders hebben gewonnen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.