mgm nvj maart

— dinsdag 3 april 2018, 10:25 | 0 reacties, praat mee

Fox blijft achter presentratrice Laura Ingraham staan

Fox blijft achter presentratrice Laura Ingraham staan

De Amerikaanse nieuwszender Fox blijft achter haar presentatrice Laura Ingraham staan. Die kwam in opspraak na een tweet waarin ze de 17-jarige David Hogg bekritiseerde, die massabeschieting in Parkland (Florida) overleefde. Sinds die tijd lopen adverteerders weg bij het programma. Laatste wijziging: 3 april 2018, 10:42

Dat overkwam Fox eerder met Bill O’Reilly. De verdween uiteindelijk wel van de buis. O’Reilly begon destijds aan een vakantie waarvan hij dus nooit terug kwam.

Ingraham is deze week ook op vakantie gegaan, maar Fox bezweert dat zij wel terugkomt. Ze heeft inmiddels ook excuses aan Hogg gemaakt. Die vindt dat echter niet genoeg. In de tweet schreef Ingraham dat Hogg aan het zeuren was dat hij door 4 universiteiten is afgewezen sinds hij een van de gezichten is geworden van de campagne tegen wapenbezit.

Na de bekritiseerde tweet van Ingraham reageerde Hogg met een lijstje met de belangrijkste adverteerders rond het programma. CNN vergeleek de reclameblokken van de afgelopen tijd en constateerde dat die van 14 minuten geslonken zijn naar 7 minuten.

Verschillende grote adverteerders hebben gezegd te stoppen mer adverteren en ook niet terug te keren.

Het leidt opnieuw tot een debat of het onder druk zetten van adverteerders de persvrijheid in gevaar brengt. Medestanders van Hogg verdedigen zijn aanpak door te stellen dat ze de vrijheid van Ingraham niet willen inperken, maar ook niet inzien waarom ze met het rondstrooien van beledigingen geld zou moeten verdienen.

Meer bij CNBC en CNN.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.