website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Fox blijft achter presentratrice Laura Ingraham staan

Dolf Rogmans — Geplaatst in discussie op dinsdag 3 april 2018, 10:25

Nieuws De Amerikaanse nieuwszender Fox blijft achter haar presentatrice Laura Ingraham staan. Die kwam in opspraak na een tweet waarin ze de 17-jarige David Hogg bekritiseerde, die massabeschieting in Parkland (Florida) overleefde. Sinds die tijd lopen adverteerders weg bij het programma.

Dat overkwam Fox eerder met Bill O’Reilly. De verdween uiteindelijk wel van de buis. O’Reilly begon destijds aan een vakantie waarvan hij dus nooit terug kwam.

Ingraham is deze week ook op vakantie gegaan, maar Fox bezweert dat zij wel terugkomt. Ze heeft inmiddels ook excuses aan Hogg gemaakt. Die vindt dat echter niet genoeg. In de tweet schreef Ingraham dat Hogg aan het zeuren was dat hij door 4 universiteiten is afgewezen sinds hij een van de gezichten is geworden van de campagne tegen wapenbezit.

Na de bekritiseerde tweet van Ingraham reageerde Hogg met een lijstje met de belangrijkste adverteerders rond het programma. CNN vergeleek de reclameblokken van de afgelopen tijd en constateerde dat die van 14 minuten geslonken zijn naar 7 minuten.

Verschillende grote adverteerders hebben gezegd te stoppen mer adverteren en ook niet terug te keren.

Het leidt opnieuw tot een debat of het onder druk zetten van adverteerders de persvrijheid in gevaar brengt. Medestanders van Hogg verdedigen zijn aanpak door te stellen dat ze de vrijheid van Ingraham niet willen inperken, maar ook niet inzien waarom ze met het rondstrooien van beledigingen geld zou moeten verdienen.

Meer bij CNBC en CNN.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.