persveilig seminar

— vrijdag 11 februari 2011, 15:20 | 0 reacties, praat mee

Fotografe Bieber wint World Press Photo

De Zuid-Afrikaanse fotografe Jodi Bieber heeft de World Press Photo 2010 gewonnen. Ze won de prijs met het portet van de 18-jarige Afghaanse vrouw Bibi Aisha zonder neus. Ze was door haar echtgenoot, een Taliban-aanhanger, verminkt. De foto won ook de eerste prijs in de categorie Portraits single. Het is de achtste keer dat Bieber een World Press Photo Award wint. Volgens juryvoorziitter David Burnett heeft deze foto de mogelijkheid om "een van die foto's te worden [...] waar als iemand zegt 'je weet wel, die foto van dat meisje', dan weet iedereen over welke foto het gaat". Laatste wijziging: 11 februari 2011, 16:21

Ook drie Nederlandse fotografen vielen in de prijzen. Chris Keulen won de derde prijs in de categorie Sports, Martin Roemers kreeg de eerste prijs voor een fotoserie in de categorie Daily Life en Joost van den Broek werd tweede in de categorie Portraits singles.

Een speciale vermelding gaat naar schrijver Dan McDougall en fotograaf Adam Patterson voor hun 12-delige serie over de mijnwerkers die 69 dagen onder de grond zaten in Chilli.

Klik op het portret voor meer foto’s

Voor alle winnaars kijk bij World Press Photo

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.