— woensdag 27 augustus 2008, 12:30

Fotograaf Molendijk (61) overleden

UPDATE De Dordtse nieuwsfotograaf Ad Molendijk is afgelopen maandag op 61-jarige leeftijd overleden. Molendijk, op 24 november 1946 geboren in Dordrecht en klassiek geschoold op de Haagse fotoacademie, begon zijn loopbaan in zijn woonplaats, als bruidsfotograaf bij Foto Barten. Al vrij snel werd hij overgehaald om de vaste fotograaf te worden van de Dordtse editie van Het Vrije Volk. Hij ontwikkelde zich tot een van de beste persfotografen in de regio Zuid-Holland-Zuid, zo niet de beste.

Ook voor het Rotterdams Dagblad, de opvolger van het gesneefde Vrije Volk, heeft Molendijk zich nog jarenlang ingezet. Altijd is hij freelancer gebleven; tegenover opdrachtgevers, zoals de gemeente Dordrecht, betoonde hij zich onvermoeibaar loyaal en betrouwbaar.

Hij wisselde zijn rusteloze bestaan als beroepsfotograaf, dat hij drie decennia volhield, af met een parttime dienstverband bij het Dordtse Stadsarchief, waar hij met zijn fotografisch geheugen, zijn grote kennis van Dordrecht en onbetwist vakmanschap bijdroeg aan een lange reeks boeken en publiekstijdschriften. Ad Molendijk deugde voor z’n vak.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.