persveilig seminar

— maandag 16 december 2013, 09:32

Fotograaf ‘gesloopt door ABC’

Fotograaf Nate Thayer won recent een rechtszaak tegen ABC Television en Disney over het schenden van een afspraak rond exclusieve foto's. Er kwam daarmee een eind aan een 15 jaar slepende conflict, waarvan er 7 in de rechtbank werden doorgebracht. Ondanks een stipulatie dat praten over de zaak toegewezen vergoedingen in gevaar kan brengen, heeft Thayer in een lezenswaardige tirade besloten om de betrokken bedrijven - en journalist Ted Koppel - publiekelijk ter verantwoording te roepen. Laatste wijziging: 12 december 2017, 14:53

De zaak gaat om de Cambodjaanse massamoordenaar Pol Pot. Thayer wist hem in 1997 op te sporen. Hij had exlusieve toegang tot de teruggetrokken levende oud-leider van de Rode Khmer. Volgens schattingen was Pol Pot verantwoordelijk voor rond de 2 tot 4 miljoen doden. Ted Koppel werd door ABC naar Thayer gestuurd om een exclusieve deal te sluiten voor het actualiteitenprogramma Nightline.

Dat lukte, met toezeggingen dat uit geschoten videomateriaal geen stills zouden worden verspreid. Dat gebeurde echter wel, waardoor Thayer zijn foto’s niet meer kwijt kon. “Mijn foto werd van de een op de andere dag waardeloos, omdat ABC een slechte kopie op de site zette”, aldus Thayer.

Bekijk meer van

Disney ABC Television

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.