data als kans

— donderdag 29 april 2010, 10:59 | 0 reacties, praat mee

Fotograaf claimt geld van Antillenhuis

UPDATE De rechter in Den Haag zal een oordeel gaan vellen over hoogte van een schadeloosstelling voor fotograaf Peter van Rijswijk na schending van het auteursrecht door het Antillenhuis. Van Rijswijk, eigenaar van fotopersbureau Pevry Press, begon de rechtszaak tegen de Antiliaanse regering nadat het Antillenhuis ongevraagd zo'n 400 foto's van Van Rijswijk op de site plaatste. De fotograaf was van februari 2006 tot medio 2008 werkzaam voor het Antillenhuis en leverde alleen foto's voor de ‘Antilliaanse Nieuwsbrief’ en voor persberichten die het kabinet van de gevolmachtigde minister uitstuurde. Laatste wijziging: 30 april 2010, 15:00

Het Antillenhuis gaf toe het auteursrecht te hebben geschonden, maar een poging om te schikken liep op niets uit. De zaak draait nu vooral om de leveringsvoorwaarden. Volgens de raadsman van het Antillenhuis zou nimmer expliciet zijn overeengkomen dat er leveringsvoorwaarden van toepassing zijn.

Volgens Siep van der Galiën, als advocaat verbonden aan de NVJ en advocaat van Van Rijswijk, zijn die leveringsvoorwaarden echter al bij het eerste gesprek van Van Rijswijk met de directeur van het Antillenhuis aan de orde gekomen, ook staan ze op de achterzijde van de facturen die de fotograaf stuurde. 9 juni is de uitspraak.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.