— donderdag 29 april 2010, 10:59 | 0 reacties, praat mee

Fotograaf claimt geld van Antillenhuis

UPDATE De rechter in Den Haag zal een oordeel gaan vellen over hoogte van een schadeloosstelling voor fotograaf Peter van Rijswijk na schending van het auteursrecht door het Antillenhuis. Van Rijswijk, eigenaar van fotopersbureau Pevry Press, begon de rechtszaak tegen de Antiliaanse regering nadat het Antillenhuis ongevraagd zo'n 400 foto's van Van Rijswijk op de site plaatste. De fotograaf was van februari 2006 tot medio 2008 werkzaam voor het Antillenhuis en leverde alleen foto's voor de ‘Antilliaanse Nieuwsbrief’ en voor persberichten die het kabinet van de gevolmachtigde minister uitstuurde.

Het Antillenhuis gaf toe het auteursrecht te hebben geschonden, maar een poging om te schikken liep op niets uit. De zaak draait nu vooral om de leveringsvoorwaarden. Volgens de raadsman van het Antillenhuis zou nimmer expliciet zijn overeengkomen dat er leveringsvoorwaarden van toepassing zijn.

Volgens Siep van der Galiën, als advocaat verbonden aan de NVJ en advocaat van Van Rijswijk, zijn die leveringsvoorwaarden echter al bij het eerste gesprek van Van Rijswijk met de directeur van het Antillenhuis aan de orde gekomen, ook staan ze op de achterzijde van de facturen die de fotograaf stuurde. 9 juni is de uitspraak.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.