— vrijdag 27 februari 2015, 09:24 | 0 reacties, praat mee

Forse kapitaalinjectie Euronews

De nieuwszender Euronews is in onderhandeling over de verwerving van een meerderheidsbelang door een firma van de Egyptische zakenman Naguib Sawiris. Als de onderhandelingen succesvol verlopen krijgt Sawiris, in ruil voor een investering van 35 miljoen euro, een belang van 53 procent in Euronews. Euronews werd in 1993 opgericht door de European Broadcasting Union (EBU), wat betekent dat 21 publieke omroepen er een belang in hebben. Euronews is actief in 156 landen in 13 talen en biedt werk aan 600 journalisten. Het overleg met Sawiris past in een plan voor de lange termijn. "We willen onze groei versnellen", aldus Euronews-voorzitter Michael Peters. "De komst van Naguib Sawiris zou een enorme opsteker zijn voor Euronews. Het stelt ons in onze groeistrategie uit te voeren én trouw te blijven aan onze Europese publieke missie", stelt Peters. Een eventueel meerderheidsbelang is overigens enkel mogelijk na goedkeuring tijdens de algemene ledenvergadering. Dat moment ligt nog in de toekomst. Laatste wijziging: 27 februari 2015, 10:24

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.