— vrijdag 28 juli 2017, 08:10 | 0 reacties, praat mee

Fors lager resultaat TMG in eerste helft 2017

ANP / Remko de Waal

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft in het eerste half jaar van 2017 een fors lager resultaat behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het concern bericht in een persbericht een operationeel verlies van 6,1 miljoen euro. In de eerste helft van 2016 lag dat verlies nog op 1,6 miljoen.

TMG wijt het slechtere resultaat aan een daling van de advertentie-inkomsten. De inkomsten uit advertenties lagen in de eerste twee kwartalen van dit jaar 21,3 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij print is de daling het scherpst: daar holden de advertentie-inkomsten met 27 procent achteruit.

De opbrengsten van het TMG-portfolio daalden van 171,9 miljoen naar 156 miljoen euro. Ook de kosten daalden door reorganisatie en andere besparingsmaatregelen, met 6,6 procent van 173,5 miljoen naar 162,1 miljoen euro.

De resultaten zijn exclusief die van de Keesing Media Group, dat TMG onlangs van de hand deed. Ook de resultaten van de bedrijfsonderdelen die zijn opgenomen in de radiopartnership met Talpa zijn niet meegeteld.

Ook de overname van TMG door Mediahuis heeft het concern een flinke duit gekost. De kosten van financieel en juridisch rondom de biedingen en de procedures bij de Ondernemingskamer kostten TMG 8,2 miljoen euro.

Wie deze zaken en reorganisatiekosten meetelt komt op een boekverlies uit van 19 miljoen euro. Dat is tien keer zoveel als in 2016, toen het concern er – inclusief speciale uitgaven – nog 1,9 miljoen op moest toeleggen.

Meer in het halfjaarverslag van TMG

Bekijk meer van

TMG

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.