training eu starters

— vrijdag 15 juli 2016, 09:11 | 0 reacties, praat mee

‘Sportevenementen als Formule 1 niet verplicht op open televisienet’

AFP / Andrej Ilsakovic

Grote sportevenementen hoeven niet per se integraal op open televisienetten uitgezonden te worden. Dat stelt staatssecretaris Sander Dekker (OC&W) in een reactie op Kamervragen van de SP en de PvdA. Volgens Dekker mogen grote sportevenementen ook uitgezonden worden op betaalkanalen zoals Ziggo Sport, mits er voor kijkers ook andere mogelijkheden zijn de evenementen te bekijken. In het geval van de Formule 1-races waarin coureur Max Verstappen dit seizoen hoge ogen gooit – de aanleiding voor de Kamervragen – is dat het geval. Laatste wijziging: 15 juli 2016, 09:16

Door de enorme toename in digitale aanbodkanalen “kan beter dan vroeger worden gewaarborgd dat kijkers toegang krijgen tot verslaggeving van evenementen van algemeen belang voor de samenleving”, aldus Dekker in zijn antwoord. Voor de Formule 1 betekent dit volgens de staatssecretaris dat niet alleen klanten van Ziggo de races kunnen zien, maar dat deze ook online te koop zijn. Ziggo Sport beschikt tot eind 2018 over de uitzendrechten van de Formule 1. Ook NOS-directeur Jan de Jong sprak zich in mei, nadat Verstappen zijn eerste race won, uit over de Formule 1 en stelde dat de races live op een open net te zien zouden moeten zijn.

Bekijk meer van

Sander Dekker NOS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.