— maandag 4 april 2016, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Format Nieuwsuur aangepast

Het dagelijkse nieuws- en achtergrondprogramma Nieuwsuur op NPO 2 verandert zijn format om het onderscheid tussen achtergronden, nieuws en sport duidelijker te maken. Voortaan presenteert alleen de zogenoemde anchor (Twan Huys, Mariëlle Tweebeke of evrvanger Joost Karhof) het programma achter een bureau, en staan de presentatoren van het nieuws en Studio Sport op een eigen plek aan een groot scherm. Laatste wijziging: 4 april 2016, 09:25

De beslissing is genomen naar aanleiding van een kijkersonderzoek, waarin werd aangegeven dat het onderscheid tussen de drie onderwerpen nog niet duidelijk genoeg was. Nieuwsuur begint daarom vanaf maandagavond gelijk met het nieuws dat die dag de meeste achtergrond behoeft.

“De drie bouwstenen (nieuws, achtergrond, sport) zijn het succes van het programma. Dat blijft dus overeind”, zegt hoofdredacteur Joost Oranje. “Maar op deze manier wordt Nieuwsuur nog meer een logisch geheel, met een samenhangende en herkenbare opbouw.”

Bekijk meer van

Nieuwsuur

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.