website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Fonds van twee miljoen euro voor Europese onderzoeksjournalistiek

Lars Pasveer — Geplaatst op woensdag 30 mei 2018, 09:12

Wikimedia

Wikimedia

Nieuws Het European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF) en het International Press Institute (IPI) gaan 63 aanvragen voor het zogeheten IJ4EU-fonds beoordelen. Er is twee miljoen euro te verdelen voor onderzoeksjournalistiek binnen Europa.

Het fonds Investigative Journalism for the EU wil in het bijzonder onderzoeksjournalistiek promoten dat individuele landsgrenzen overstijgt en dat de controlerende functie van de media benadrukt. Hoofdredacteur Wolfgang Krach van de Süddeutschen Zeitung is voorzitter van een onafhankelijke jury, die de aanvragen nu gaat wegen.

Per project is maximaal 50.000 euro beschikbaar. Het fonds keert jaarlijks uit.

Volgens ECPMF-directeur Lutz Kinkel heeft politieke en economische druk in heel Europa de onderzoeksjournalistiek uitgekleed. “Met deze subsidie hebben we een instrument om met die situatie productief om te gaan”, aldus Kinkel tegenover de Duitse vaksite Newsroom.

Hij hoopt op tientallen meeslepende en indrukwekkende publicaties, dankzij de financiële ondersteuning. Uiterlijk 15 juni horen de aanvragers of hun verzoek is gehonoreerd.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.