banner festival 23

— donderdag 10 maart 2016, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Flink marktaandeel voor Google Chromecast

In de markt voor kastjes om via internet televisie te kijken of andere streaming media te consumeren, heeft Google een marktaandeel van 35 procent met hun Chromecast-dongle. Laatste wijziging: 10 maart 2016, 09:06

Dat blijkt uit het rapport Global Connected TV Device Vendor Market Share van marktonderzoeker Strategy Analytics over het laatste kwartaal van 2015. De prijs van het kastje (35 dollar / 39 euro) maakt volgens Strategy Analytics een impulsaankoop makkelijk. Het is niet ongebruikelijk dat één huishouden meerdere Chromecasts bezit.

Naast Google zijn kastjes van Amazon, Apple en Roku goed voor ruim 80 procent van alle streaming apparatuur. Die zijn voorzien van een eigen interface en worden bediend met een min of meer klassieke afstandsbediening, waar meer traditioneel ingestelde consumenten de voorkeur aan geven.

Bij Chromecast is de mobiele telefoon de afstandsbediening en de interface waar het te kijken materiaal wordt gekozen. Volgens cijfers van Strategy Analytics zijn er wereldwijd 220 miljoen van dit soort kastjes verkocht in 2015. In het laatste kwartaal van 2015 waren dat er alleen al 84 miljoen.

Advanced Television

Bekijk meer van

Google Chromecast

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.