basis naar compleet

— vrijdag 6 augustus 2021, 10:42 | 0 reacties, praat mee

Flink hogere omzet voor RTL Nederland in eerste helft 2021

© ANP / Jeroen Jumelet

RTL Nederland heeft financieel gezien een goede eerste helft van het jaar achter de rug. Het bedrijf haalde in de eerste zes maanden een totale omzet van 253 miljoen euro. Dat is ruim 22 procent meer dan in dezelfde periode in 2020, toen de totale omzet in de eerste twee kwartalen uitkwam op 207 miljoen euro. Laatste wijziging: 6 augustus 2021, 10:43

Met name de inkomsten uit advertenties liepen flink op bij RTL Nederland. Die steeg in de eerste twee kwartalen van 2021 met bijna 35 procent ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar. Ook Videoland legde RTL Nederland geen windeieren. De streamingdienst kreeg er in een jaar tijd bijna 21 procent meer abonnees bij. De ruim 1,1 miljoen abonnees keken ook meer naar de programma’s op de streamingdienst: de kijktijd van Videoland steeg met bijna 12 procent.

“De eerste helft van 2021 was voor ons op financieel vlak positief”, aldus CEO Sven Sauvé in een reactie aan de pers. “Deze resultaten zijn voor ons een bevestiging dat een duidelijke strategie, teamspirit en het vermogen om te blijven innoveren cruciaal zijn om succesvol te opereren in een dynamisch en globaliserend medialandschap.”

Bekijk meer van

Sven Sauvé RTL Nederland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.