training eu starters

— vrijdag 24 mei 2013, 09:34 | 0 reacties, praat mee

Flabbergasted

Jesse Kleijer (24) kan haar geluk niet op. In april won ze de Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek 2013, die wordt uitgereikt door de NNP (Nederlandse Nieuwsblad Pers).

Laatste wijziging: 17 april 2014, 13:02

De jury bestond dit jaar uit Arie Verhoef, Lou Lichtenberg en Joop Atsma. Zij prezen Kleijer onder meer om de manier waarop de lezer het verhaal ingezogen wordt. De journaliste deed onderzoek naar waarom in Lemsterland, in tegenstelling tot andere gemeentes, geen leegloop plaatsvindt.

Kleijer studeerde vorig jaar af aan de opleiding Journalistiek in Zwolle. ‘Ik wist niet eens dat ik genomineerd was’ en na een korte stilte: ‘Ik ben nog steeds flabbergasted’. Kleijer is naar eigen zeggen een ‘twijfelaar’. Ze vraagt zich soms af of ze wel goed genoeg schrijft. Deze prijs geeft haar een extra boost en de gewonnen trofee heeft een prominente plek in haar kamer: op de eettafel. Naast de oorkonde en een paar bossen bloemen. ‘Ik heb na mijn studententijd nog niet de tijd gehad om te verhuizen,’ zegt ze lachend.

Kleijer werkt op basis van de regeling Jonge Journalisten Nieuwsbladpers bij de NDC Mediagroep. ‘Dit betekent eigenlijk dat ik hetzelfde werk doe als andere redacteuren, maar uit een ander potje word betaald.’ De journaliste heeft een ­jaarcontract en schrijft voor de ­Balkster Courant en de internet­redactie van Weekbladen NDC.

Het winnen van de prijs heeft er ‘helaas’ nog niet voor gezorgd dat ze een vast contract bij de NDC krijgt, maar ze heeft een plan. Kleijer is gericht op onderzoeksjournalistiek en wil later graag bij Zembla werken. ‘Een beetje ambitieus misschien,’ laat ze er snel op volgen. Maar dit is niet alles. Ze hoopt ooit een Tegel te winnen en onderzoek te doen naar de benarde positie van vluchtelingen in Nederland. Ook wil ze graag schrijven over misstanden waar de gewone burger voor opdraait. ‘Ik wil geheimen ontrafelen, dingen naar boven brengen en een kijkje in het leven van een ander geven.’

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.