banner festival 23

— woensdag 12 oktober 2022, 08:36 | 0 reacties, praat mee

Financial Times: Twitter onderzoekt alternatief voor permanente schorsing

© Unsplash / Alexander Shatov

Twitter overweegt zijn beleid te wijzigen rond het permanent uitsluiten van gebruikers die de fout in zijn gegaan. Dat schrijft zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. Volgens de Britse krant blijft het desondanks onwaarschijnlijk dat oud-president Donald Trump van de Verenigde Staten terugkeert op het sociale medium. Laatste wijziging: 12 oktober 2022, 08:38

Twitter-gebruikers die herhaaldelijk de gedragsregels op de berichtendienst overtreden kunnen voor altijd worden geweerd van het platform. Dat gebeurt bijvoorbeeld met accounts die haatzaaiende berichten verspreiden of oproepen tot geweld. Het gaat om de zwaarste strafmaatregel die Twitter kan opleggen en het bedrijf bekijkt of voor sommige vergrijpen lichtere maatregelen niet beter zijn. Dan gaat het bijvoorbeeld om overtredingen van regels rond de verspreiding van misleidende informatie, schrijft de krant.

Miljardair en Tesla-baas Elon Musk, die Twitter wil kopen voor 44 miljard dollar, is kritisch op het huidige beleid van het socialmediabedrijf. Hij vindt dat de vrijheid van meningsuiting absoluut is en zei eerder dat hij de permanente verbanning van Trump zou willen terugdraaien.

Twitter verwijderde het account van Trump kort na de bestorming van het Capitool in januari 2021 door zijn aanhangers. De Republikein zou via Twitter hebben aangezet tot geweld. Het is onwaarschijnlijk dat het bedrijf die beslissing terugdraait, omdat het aanzetten tot geweld voor Twitter reden blijft om accounts definitief op te heffen.

Bekijk meer van

Twitter

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.