— maandag 19 augustus 2013, 12:56

‘FDMG probeerde Dijkman te redden’

Uitgeverij Financieele Dagblad Media Groep (FDMG) heeft zich buitengewoon ingespannen om drukkerij Dijkman voor het faillissement te behoeden. Dijkman was jarenlang de drukker van het Financieele Dagblad. FDMG was zo tevreden over de drukker dat het een boedelkrediet verschafte, om de drukker een kans te geven in afgeslankte vorm door te starten. Dat blijkt uit het boedelverslag dat regionale nieuwssite WijNoordholland heeft doorgespit. Dijkman vroeg in juni uitstel van betaling aan, maar ging kort daarna toch failliet. Rodi Media heeft inmiddels delen overgenomen. Omdat financiers Rabobank en De Lage Landen hun medewerking staakten, was Dijkmans lot bezegeld, ondanks dat de doorstartplannen blijkens het verslag goede kans van slagen hadden. Hun rol wordt momenteel onderzocht door de curator. Het Financieele Dagblad koos uiteindelijk in juli voor een andere drukker.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.