— vrijdag 18 maart 2011, 11:01

FD wil duidelijkheid hoofdredacteurschap

De redactieraad van het Financieele Dagblad (FD) heeft per brief geklaagd bij FD Mediagroep-directeur Jacques Kuyf over het gebrek aan snelheid waarmee een nieuwe hoofdredacteur wordt gezocht. Dat meldt NRC Handelsblad. Hoofdredacteur Ulko Jonker vertrok in januari om correspondent in Brussel te worden. Jonker, die pas in mei in Brussel aan de slag gaat, stelde in de tussentijd "in het contact met de directeur en de raad van commissarissen niet naar behoren de belangen van het FD te kunnen behartigen." Er wordt door directie en de raad van commissarissen aangestuurd op één algemeen hoofdredacteur die boven hoofdredacteuren van FD en BNR Nieuwsradio kom te staan. De redacties vrezen dat hun invloed daardoor afneemt. Tegenover NRC Handelsblad zegt Kuyf dat hij "in gesprek is met alle gremia binnen het bedrijf." Het blijft onduidelijk wanneer FD een nieuwe hoofdredacteur krijgt.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.