banner anp

— maandag 23 mei 2016, 09:01 | 0 reacties, praat mee

FC Twente boos om Volkskrant-cartoon

Een cartoon in de Volkskrant van zaterdag heeft de woede gewekt van voetbalclub FC Twente. "De cartoon in jullie krant van vandaag die verwijst naar het dakdrama bij FC Twente beschouwen wij als respectloos en smakeloos." Dat laat de club weten via Twitter.

De prent van Jos Collignon verwijst naar de gedwongen degradatie van de club als straf voor het financiële wanbeleid in de afgelopen jaren. Op de tekening zijn twee Twentefans te zien die in de puinhopen van het ingestorte stadion Grolsch Veste zitten.

De club is boos omdat de tekening ook verwijst naar een ongeluk in 2011 waarbij twee bouwvakkers om het leven kwamen en negen mensen zwaargewond raakten. Dat gebeurde omdat het dak instortte tijdens uitbreidingswerkzaamheden.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.