website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Facebook lanceert een magazine, in print

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in tijdschrift op donderdag 21 juni 2018, 12:28

© Facebook

Nieuws Social mediaplatform Facebook heeft zijn eerste papieren magazine gelanceerd: Grow. Het wordt omschreven als een magazine voor zakelijk leiders dat eens per kwartaal wordt uitgebracht. Het eerste nummer toont een zwart wit-cover met de tekst Grow en het heeft een groter formaat dan de meeste magazines.

Begin juni werd het voor het eerst opgemerkt op vliegveld Heathrow en op wat meer exclusieve plekken in London. Website Fipp deed navraag bij Facebook over de financiën van het magazine, de distributie, doelgroepen en toekomstige thema’s, maar volgens hoofdredacteur Kate Maxwell verloopt alle communicatie hierover via de communicatie-afdeling en daar kreeg Fipp geen antwoorden van. Ook online is het mogelijk het magazine te bekijken, maar het is via Google en ook op Facebook zelf, niet makkelijk te vinden. Je zal eerder informatie vinden over hoe je cannabis kunt laten groeien, aangezien er nog een blad bestaat dat Grow heet en over wiet gaat.

De zachte lancering van het blad is opvallend, aangezien Facebook altijd heeft volgehouden geen uitgever te zijn. Er blijven volgens Fipp dan ook veel vragen onbeantwoord.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.