onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 21 juni 2018, 12:28 | 0 reacties, praat mee

Facebook lanceert een magazine, in print

© Facebook

Social mediaplatform Facebook heeft zijn eerste papieren magazine gelanceerd: Grow. Het wordt omschreven als een magazine voor zakelijk leiders dat eens per kwartaal wordt uitgebracht. Het eerste nummer toont een zwart wit-cover met de tekst Grow en het heeft een groter formaat dan de meeste magazines.

Begin juni werd het voor het eerst opgemerkt op vliegveld Heathrow en op wat meer exclusieve plekken in London. Website Fipp deed navraag bij Facebook over de financiën van het magazine, de distributie, doelgroepen en toekomstige thema’s, maar volgens hoofdredacteur Kate Maxwell verloopt alle communicatie hierover via de communicatie-afdeling en daar kreeg Fipp geen antwoorden van. Ook online is het mogelijk het magazine te bekijken, maar het is via Google en ook op Facebook zelf, niet makkelijk te vinden. Je zal eerder informatie vinden over hoe je cannabis kunt laten groeien, aangezien er nog een blad bestaat dat Grow heet en over wiet gaat.

De zachte lancering van het blad is opvallend, aangezien Facebook altijd heeft volgehouden geen uitgever te zijn. Er blijven volgens Fipp dan ook veel vragen onbeantwoord.

Bekijk meer van

Grow Facebook

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.