— dinsdag 10 mei 2016, 08:56 | 0 reacties, praat mee

‘Facebook censureert conservatieve nieuwsartikelen’

Lex van Lieshout / ANP

Een ex-medewerker van Facebook zegt tegen Gizmodo dat het sociale medium actief het trending worden van nieuwsverhalen die interessant zijn voor conservatieven tegenhoudt. Facebook ontkent de beschuldiging.

Volgens de klokkenluider zouden de curatoren van Facebook Nieuws geregeld artikelen met een conservatieve invalshoek of van een rechts medium uit de lijst trending verhalen verwijderen. Daardoor zien gebruikers niet dat deze stukken populair zijn en komt het nieuws minder prominent in beeld. Het zou bijvoorbeeld gaan om verhalen over rechtse politici (Ted Cruz, Rand Paul en Mitt Romney) of verhalen van rechtse media (Fox en de Drudge Report).

Facebook zegt op TechCrunch geen bewijs te hebben gevonden voor de anonieme beschuldigingen. “Er zijn uitgebreide regels voor het nieuwsteam die voor consistentie en neutraliteit zorgen”, aldus een woordvoerder tegenover TechCrunch. “Deze regels verbieden het om berichten wegens politieke redenen naar beneden te drukken.”

Bekijk meer van

Facebook

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.