— woensdag 12 december 2012, 09:38

Everts pleit voor regionaal mediacentrum

Bij zijn afscheid als directeur van de regionale omroep RTV Oost heeft Henny Everts gepleit voor een regionaal mediacentrum voor Oost-Nederland. Volgens Everts kan vergaande samenwerking tussen de dagbladen De Twentsche Courant Tubantia en de Stentor en de regionale omroepen RTV Oost en Omroep Gelderland het hoofd bieden aan dalende oplagen en advertentie-inkomsten en bezuinigingen op de publieke omroep. De redacties zouden volgens hem al binnen een jaar kunnen worden samengevoegd. In zijn afscheidstoespraak bracht Everts in herinnering dat de regionale omroepen in Nederland zich pas echt sterk hebben ontwikkeld nadat ze in 1987 los kwamen te staan van Hilversum. De kabinetsplannen om de regionale omroepen opnieuw onder de hoede te brengen van de landelijke publieke omroep baren hem daarom ernstige zorgen.

Of de droom van Everts ook zo snel tot stand komt is nog maar de vraag, zegt Marcel oude Wesselink, de huidige directeur/hoofdredacteur van RTV Oost. “Een regionaal mediacentrum is nu nog wel een vergezicht. Het is heel erg afhankelijk van de ontwikkelingen. Enerzijds bij Wegener. De kranten staan te koop. Het is maar de vraag wie de nieuwe eigenaar wordt en wat de visie en het beleid van die nieuwe eigenaar wordt. Aan de andere kant hebben wij net gezien dat er een nieuw regeerakkoord ligt, dat het nodige van ons vraagt aan bezuinigingen en samenwerking op landelijk niveau. We zullen dat eerst helder moeten krijgen, voordat we kunnen overzien welke kant het opgaat en hoeveel tijd het gaat duren.”

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.