— maandag 21 juni 2010, 15:11 | 0 reacties, praat mee

‘EU zou IJsland moeten volgen’

De Europese Unie zou het voorbeeld van IJsland moeten volgen waar het gaat om de bescherming van mediavrijheid. Dat zei Europarlementslid Marietje Schaake (D66) tijdens een persconferentie in Brussel. Het parlement in IJsland heeft onlangs unaniem een wetsvoorstel aangenomen waardoor nieuwsorganisaties, blogs en andere personen en instanties gevoelige informatie veilig kunnen onderbrengen op het eiland. Ook bronnen en klokkenluiders worden beter beschermd. Schaake vindt het IJslandse voorstel een waardevol voorbeeld om de vrijheid van meningsuiting in Europa te verbeteren: "Het zal niet makkelijk zijn om de regels van een land met 317.000 inwoners om te zetten naar een gebied met 500 miljoen inwoners en 27 verschillende juridische systemen. Maar als Europa echt een eenheid in waarden wil zijn, moeten we deze kant op. We kunnen leren van alle goede ervaringen."

Bekijk meer van

Europa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.