— woensdag 12 juli 2017, 11:46 | 0 reacties, praat mee

Erik Wijnholds nieuwe hoofdredacteur Dagblad van het Noorden

Nieuwe exemplaren van het Dagblad van het Noorden rollen van de drukpers | Koen Suyk / ANP

Erik Wijnholds is benoemd tot nieuwe hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden. Hij volgt eind volgende maand Pieter Sijpersma op, die vertrekt bij de krant maar als adviseur aan uitgever NDC mediagroep verbonden blijft.

Wijnholds werkt nu nog bij RTV Drenthe, waar hij chef Nieuws en online eindredacteur is. Daarvoor was hij chef Online bij de NOS.

In een interview met zijn nieuwe krant stelt Wijnholds niet somber te zijn over de regionale journalistiek. Die ligt wel onder vuur, maar het feit dat je dicht op je publiek zit biedt volgens Wijnholds unieke kansen.  “Je woont en werkt in de regio, waardoor je als geen ander in de haarvaten kunt zitten. Juist zo til je verhalen naar boven die relevant zijn. Dat is de kracht en de meerwaarde van een krant”, stelt hij.

Ervaring bij digitale transities, die Wijnholds heeft opgedaan bij NOS en RTV Drenthe, betekent niet dat hij alle antwoorden heeft, aldus Wijnholds: “Niemand weet nog precies hoe online werkt. Je moet een klimaat creëren waarin mensen durven te experimenteren, zodat je met z’n allen kunt groeien.” Meer bij Dagblad van het Noorden

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.