website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Erik Wijnholds nieuwe hoofdredacteur Dagblad van het Noorden

Lars Pasveer — Geplaatst op woensdag 12 juli 2017, 11:46

Nieuwe exemplaren van het Dagblad van het Noorden rollen van de drukpers | Koen Suyk / ANP

Nieuwe exemplaren van het Dagblad van het Noorden rollen van de drukpers | Koen Suyk / ANP

Nieuws

Erik Wijnholds is benoemd tot nieuwe hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden. Hij volgt eind volgende maand Pieter Sijpersma op, die vertrekt bij de krant maar als adviseur aan uitgever NDC mediagroep verbonden blijft.

Wijnholds werkt nu nog bij RTV Drenthe, waar hij chef Nieuws en online eindredacteur is. Daarvoor was hij chef Online bij de NOS.

In een interview met zijn nieuwe krant stelt Wijnholds niet somber te zijn over de regionale journalistiek. Die ligt wel onder vuur, maar het feit dat je dicht op je publiek zit biedt volgens Wijnholds unieke kansen.  “Je woont en werkt in de regio, waardoor je als geen ander in de haarvaten kunt zitten. Juist zo til je verhalen naar boven die relevant zijn. Dat is de kracht en de meerwaarde van een krant”, stelt hij.

Ervaring bij digitale transities, die Wijnholds heeft opgedaan bij NOS en RTV Drenthe, betekent niet dat hij alle antwoorden heeft, aldus Wijnholds: “Niemand weet nog precies hoe online werkt. Je moet een klimaat creëren waarin mensen durven te experimenteren, zodat je met z’n allen kunt groeien.” Meer bij Dagblad van het Noorden

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.