— maandag 14 april 2014, 09:08

Erdogan: Twitter ontduikt belastingen

In een toespraak op de Turkse televisie heeft premier Erdogan opnieuw zijn pijlen gericht op berichtendienst Twitter. Volgens de premier is Twitter een belastingontduiker en zal de Turkse regering het bedrijf daarom aanpakken. "Zoals elk internationaal bedrijf zal het zich houden aan de grondwet, wetten en belastingregels in mijn land", aldus Erdogan afgelopen zaterdag. Erdogan was drijvende kracht achter een blokkade van Twitter binnen Turkije - later door het Turkse constitutionele hof als ongrondwettelijk naar de prullenbak verwezen - omdat via de dienst beschuldigingen van corruptie en nepotisme werden verspreid. Audio-opnamen tussen Erdogan en zijn zoon over het wegsluizen van grote bedragen die op YouTube werden gezet, leidde tot een blokkade van de videodienst - die vorige week weer werd ingetrokken. Erdogan noemt die opnamen geënsceneerd en vals. Meer bij CNet

Bekijk meer van

Twitter Turkije

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.