de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— vrijdag 28 november 2008, 14:35 | 1 reactie, praat mee

Emerce, Sprout en MT in de verkoop

De directie van VNU Media heeft vrijdag aangekondigd dat Emerce in de verkoop gaat. Daarnaast worden de titels Sprout en Management Team in de etalage gezet. Dat meldt de website van Emerce. Er zijn gesprekken gaande met diverse partijen. Welke partijen dit zijn wordt niet bekend gemaakt. De directie heeft daarnaast verdere bezuinigingen aangekondigd om de economische recessie het hoofd te bieden. Sprout en Management Team werden vorig jaar al te koop aangeboden. Voor beide titels werd geen geschikte koper gevonden. VNU Media-baas Erik Hoekstra zegt tegen Adformatie, dat zijn organisatie zich nog meer gaat toeleggen op een model waarbij online leidend is in de omzet.

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

j olovski, 29 november 2008, 09:33

Het is algemeen bekend dat er verschillende gegadigden waren voor Sprout en MT, maar VNU vroeg meer dan er geboden werd.
VNU zal nu dus flink met zijn prijs moeten zakken (wie gaat er midden in een kredietcrisis cash uitgeven aan een overname van kwakkelende titels, laat staan dat iemand nu geld leent om de overname te betalen). VNU weet precies wie er interesse heeft in de bladen, dus je kunt ervan uitgaan dat die partijen al benaderd zijn en bedankt hebben. Hetzelfde geldt min of meer voor Emerce.

VNU zit in een onmogelijke positie. Dankzij de overname door 3i zit het tot in z’n nek in de schulden. Dat is in deze tijd een spreekwoordelijke molensteen om de net van dhr. Hoekstra.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.